4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 van 5 sterren (op basis van 28 reviews)
Uitstekend71%
Heel goed18%
Gemiddeld7%
Slecht0%
Verschrikkelijk4%

Nieuwjaarsreceptie ideeën

Nieuwjaarsreceptie ideeën

Het nieuwe jaar gaat bijna van start en zo ook de nieuwjaarsborrels. Kijk met je werknemers of collega´s terug op een succesvol jaar en trap het nieuwe jaar af door middel van een spetterend nieuwjaarsfeestje. Het is dé kans voor collega´s of werknemers om elkaar beter te leren kennen op een informele manier. Er hoeven even geen deadlines of projecten te worden besproken, maar je kunt juist gezellig een praatje maken en plannen voor het nieuwe jaar doornemen met elkaar. Wij delen graag wat nieuwjaarsreceptie ideeën met je, om het nieuwe jaar geheel in stijl te vieren.

nieuwjaarsborrel

Organiseer de nieuwjaarsreceptie op een gave plek

Bekijk goed waar je de nieuwjaarsreceptie wil organiseren. Doe je dat op de werkvloer? Is er dan wel genoeg ruimte? Het kan kostenbesparend zijn, maar daar loop je wel het risico op een bepaalde ´werksfeer´. Als je de mogelijkheid hebt, is het een goed idee om de nieuwjaarsreceptie op een nieuwe, niet-werk gerelateerde omgeving te organiseren. Zo komen medewerkers ook wat makkelijker uit hun ´werk comfort zone´.

Maak het (extra) feestelijk

Als je eenmaal een locatie hebt gevonden, is het een goed idee om de locatie leuk aan te kleden. Gebruik feestelijke kleuren, zoals bijvoorbeeld goud en glitter. Versier de boel met slingers en ballonnen en de locatie zal er extra feestelijk uitzien. Zo breng je de locatie ook meer op sfeer, waardoor mensen zich wat meer op hun gemak voelen. Huur ook een fotograaf in, om de avond vast te leggen. Nog leuker en veel origineler: huur een photobooth! Zo kunnen de gasten hun eigen foto´s laten maken, die ze meteen mee naar huis kunnen nemen. De foto´s zijn niet alleen een leuk aandenken, maar ze geven ook een goede impressie van de avond.

Wat voor originele activiteiten organiseer je?

Het is erg leuk om een aantal activiteiten te organiseren. Laat bijvoorbeeld een pub quiz opstellen door een aantal werknemers, met als thema het bedrijf of de werknemers. Maak teams en beantwoord de gestelde vragen met elkaar. Zo leer je elkaar wat beter kennen en zorg je voor interactie. Je kunt er ook voor kiezen om een High Wine als nieuwjaarsborrel te organiseren. Tot slot dient er ook gespeecht te worden. Dat is een mooie manier om je medewerkers te bedanken en te motiveren. Daarna is het tijd om lekker te feesten en te dansen. 

Wat wordt er gegeten?

Het ligt natuurlijk volledig aan het tijdstip waarop je de nieuwjaarsreceptie inplant, maar wat ga je eten? Wat wordt het concept? Misschien wil je de dag gezamenlijk starten en regel je een uitgebreid, luxe ontbijt. Of wil je liever aan het einde van de middag gezellig bijkletsen onder het genot van allerlei lekkers? Een tussenweg van beide kan natuurlijk ook: nodig je werknemers uit voor een luxe lunch. Bij Broodje kun je terecht voor heerlijke broodjes & salades, fruit, traktaties en ontbijt. Maar je kunt ook gaan voor een heerlijke High Tea of brunch. Zo is er voor ieder wat wils! Jouw complete bestelling wordt afgeleverd op een locatie naar keuze, op de door jou gewenste bezorgdatum. Het enige wat je dan zelf nog moet regelen, is de (alcoholvrije) champagne! Je wilt immers wel dat je collega’s weer veilig thuiskomen.

Zelf je eigen hapjes maken?

Natuurlijk kun je het hef ook in eigen handen nemen en kun je ervoor kiezen om je eigen hapjes te maken, samen met wat collega´s. Zo heb je zelf in de hand hoeveel je maakt en zo kun je rekening houden met dieetwensen van anderen. Je kunt bijvoorbeeld kleine hapjes maken, zoals pornstar martini cupcakes en andere zoetigheden of je kunt gaan voor deze lekkere hapjes voor de nieuwjaarsborrel. Je kunt er ook voor kiezen om de kosten te drukken, door collega’s zelf iets lekkers mee te laten nemen. Denk aan bijvoorbeeld een kaasplank, een quiche, salades of wraps, etc. Het hoeft niet duur te zijn. 

Vaker genieten met je collega´s?

Heb jij voor het nieuwe jaar als doel gesteld om je medewerkers betrokken, gelukkig en gezond te houden? Probeer dan eens wat vaker om gezamenlijk te eten. Bestel bijvoorbeeld eens per maand lunch of een bedrijfsontbijt en laat dit op kantoor bezorgen. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat lunchpauzes voor meer werktevredenheid en productiviteit onder je personeel zorgen, dus het is het zeker waard om te proberen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!