4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 van 5 sterren (op basis van 11 reviews)
Uitstekend64%
Heel goed27%
Gemiddeld9%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Gezonde tropische smoothie bowl

Gezonde tropische smoothie bowl

Een snel en gezond ontbijtje, dat wil toch iedereen? Een smoothie bowl zit boordevol vitaminen en kun je naar wens aanvullen met eiwitten, noten en zaden. Daarnaast kan je het zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wil. En of je nou meer houdt van rood fruit of tropisch fruit, hoe de smoothie bowl smaakt bepaal je helemaal zelf. In deze blog maak je kennis met de basis van de bowl en delen we een heerlijk recept voor een tropische variant.

tropische smoothie bowl

De basis voor een smoothie bowl

Het belangrijkste voor het maken van een smoothie bowl is een goede blender. Een smoothie bowl is altijd een gladde substantie. En daarnaast kan niet elke blender bevroren fruit goed blenden. In principe zou het blenden ook kunnen met een staafmixer, maar een blender is sneller en beter. Daarnaast is een smoothie bowl altijd een mix van fruit samen met zuivel (of een plantaardige vervanger) en toppings. Deze 3 elementen kunnen heel veel verschillende invullingen krijgen. Vervolgens voor het maken van de bowl stop je het fruit en de zuivel variant in de blender. Blend je alles tot een gladde massa en maak je het af met toppings. Zo simpel kan het zijn en het leuke aan een smoothie bowl is dat je eindeloos kan blijven variëren. 

Gezonde tropische smoothie bowl

Recept voor 1 persoon, bereidingstijd circa 15 minuten

Ingrediënten

✓1 passievrucht
100 g bevroren ananas
100 g bevroren mango
150 ml (plantaardige) yoghurt
1 tl kaneel
Toppings: Banaan, pompoenpitten, lijnzaad, Chia zaad, chocolade flakes

Zo maak je de gezonde tropische smoothie bowl

1.Snijd de passievrucht door de helft. Leg deze opzij.

2.Pak de bevroren ananas en de bevroren mango. Doe het in de blender.

3.Pak daarna 150 ml (plantaardige) yoghurt en doe dit ook in de blender.

4.Pak een theelepel met kaneel en doe dit als laatste in de blender.

5.Blend het geheel tot een gladde massa.

6.Schenk de gladde massa in een kom.

7.Maak het geheel af en leg de toppings op de gladde massa. 

8.Doe dit ook met de halve passievruchten.

9.De smoothie bowl is ready to eat.

smoothiebowl

Bevroren of vers fruit

Een smoothie bowl smaakt zowel met bevroren als vers fruit heerlijk. Er is echter wel een verschil. Met vers fruit is een smoothie bowl echt meer een smoothie. En met bevroren fruit is de bowl meer een soort ijs. Voor de smaak maakt het weinig verschil, maar als je niet echt van ijs houdt kun je beter vers fruit gebruiken.

Meer lekkere ontbijtrecepten?

Zin in nog meer lekkere ontbijtjes? Probeer dan eens deze recepten voor lekkere zomer ontbijtjes of juist dit recept voor bananen pannenkoeken. Toch liever ontbijt bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Bestel eenvoudig online een uitgebreid ontbijt of lekkere broodjes met een sapje.