4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 van 5 sterren (op basis van 39 reviews)
Uitstekend72%
Heel goed18%
Gemiddeld5%
Slecht3%
Verschrikkelijk2%

Gezonde sandwich spread zelf maken

Gezonde sandwich spread zelf maken

Misschien ben je groot fan van een standaard potje sandwich spread, maar wist je dat er eigenlijk best veel ingrediënten in zo’n potje zitten die er eigenlijk niet in hoeven te zitten? Denk aan bijvoorbeeld de smaakverbeteraars en structuurverbeteraars. Het is natuurlijk best gek dat zo’n potje maandenlang goed blijft… Met dit recept kun je zelf een gezonde sandwich spread maken. Deze sandwich spread bevat geen troep, veel groenten en is heel makkelijk zelf te maken! Het handige aan deze spread is dat je hem vooraf kunt klaarmaken, zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt voor de lunch doordeweeks. 

Sandwich spread

Portie 1 pot, bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Hoe maak je de gezonde sandwich spread?

Begin met het fijnsnijden van de spitskool, augurk, punt paprika, sjalot en wortel. Voeg vervolgens de groente samen met de Griekse yoghurt, mayonaise en de mosterd. Meng dit goed door elkaar. Je kunt het geheel nog extra op smaak brengen met een snufje peper en zout. Bewaar jouw eigen gemaakte sandwich spread in een afgesloten pot in de koelkast. Eet smakelijk!

Duik de keuken in!

Heb je de smaak te pakken en wil je graag nog meer recepten uitproberen? Probeer dan eens dit recept voor shakshuka met flatbread: heerlijk voor de lunch! Bekijk hier welk soort brood gezond is, zodat je jouw gezonde zelfgemaakte sandwichspread ook op een gezond broodje kunt smeren. 

Sandwich spread