4.6
Rated 4.6 out of 5
4.6 van 5 sterren (op basis van 32 reviews)
Uitstekend72%
Heel goed19%
Gemiddeld6%
Slecht0%
Verschrikkelijk3%

Geslaagd verwen broodjes maken

Geslaagd verwen broodjes maken

Het is bijna zover, de eindexamens lopen tot een einde en de eindexamenkandidaten krijgen te horen of ze hun diploma hebben behaald. Dat is een geweldige tijd, maar uiteraard ook heel spannend en stressvol. Als het verlossende woord is gekomen, gaat de vlag naar buiten en is het tijd voor feest. Dat wil je natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Als naasten wil je natuurlijk de geslaagde laten weten dat je trots op hem of haar bent. Dat kan natuurlijk op ontelbaar veel manieren. Een kaartje, een tegeltje, een leuk uitje of een heerlijke versnapering. Daarom delen we vandaag een heerlijk recept voor verwenbroodjes. Steek de handen uit de mouwen en verwen degene die dat verdiend heeft.

Kaneelbroodje

Luchtige kaneelbroodjes, 2 uur en 15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten:

Deeg

✓1ei
320 gr bloem
Een beetje extra bloem om te bestuiven
125 ml warme melk
30 gr suiker
8 gr vanillesuiker
7gr gedroogde gist
Snufje zout
40 gr boter

Vulling

✓100 gr bruine basterdsuiker
2 theelepels kaneel
50 gr pecannoten (grof gehakt)
40 gr zachte boter
Klein blokje boter om in te vetten

Glazuur

✓75 gram poedersuiker
1 eetlepel water

Benodigdheden

✓Kom
✓Schone theedoek
Mixer
Deegroller
Springvorm

Kaneelbroodjes deeg

Zo maak je de verwenbroodjes

1.Haal de boter voor de vulling uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

2.Warm de melk op en voeg de gist toe. Roer het geheel een paar keer goed door.

3.Smelt de boter in een pannetje. Mix de gesmolten boter met de suiker, zout, vanillesuiker en het ei totdat het een romige massa is.

4.Schenk vervolgens de melk met gist bij de massa en mix het geheel nog kort door.

5.Voeg daarna de bloem toe aan het geheel en kneed met je handen tot een mooi deeg.

6.Bestuif je handen met bloem zodat het deeg niet blijft plakken en kneed het deeg totdat het een soepele deegbal is.

7.Bestuif de kom met een beetje bloem en leg de deegbal in de kom.

8.Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek.

9.Laat het deeg op een warme plek voor 45 minuten rijzen.

10.Bestuif het werkblad met bloem. Rol de deegbal (mits genoeg gerezen) uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm.

11.Bestrijk de bovenkant van het rechthoek met boter.

12.Hak de pecannoten, meng de noten met de basterdsuiker en de kaneel goed door elkaar.

13.Verdeel het geheel over de rechthoek besmeerd met boter.

14.Rol het deel vanuit de lange kant op en druk het enigszins tegen elkaar.

15.Snijd de deegrol in 8 stukken. Leg de stukken op zijn kant in een ronde ingevette springvorm.

16.Begin met een broodje in het midden en leg de overige broodjes er omheen. Zorg dat de broodjes wel een paar centimeter afstand hebben van elkaar.

17.Bedek de springvorm met de vochtige theedoek en laat het geheel voor 30 minuten rijzen op een warme plek.

18.Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celsius. Bak de kaneelbroodjes in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten goudbruin en gaar.

19.Meng de poedersuiker in een kom met water en mix het tot een glad glazuur.

20.Haal de broodjes uit de oven en bestrijk de broodjes met een klein beetje boter. Wanneer de broodjes nog warm zijn druppel je het glazuur over de broodjes.

Tip: Wil je de geslaagden verrassen met deze heerlijke verwenbroodjes? Zorg dan dat je ze goed afdekt met aluminiumfolie en de volgende dag enkele minuutjes opwarmt in de oven. 

Kaneelbroodjes met glazuur

Verwen broodjes bestellen

Lijken zulke heerlijke broodjes je wel een goed idee? Je kan natuurlijk ook heerlijke broodjes laten bezorgen. Bestel verschillende luxe belegde broodjes en laat deze bij de geslaagden thuisbezorgen. Ook als diegene niet zo van het zoetige is, is dit een top verrassing. Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor een samengesteld ontbijtje, een luxe lunch of brunch of heerlijke andere traktaties. Hoe dan ook, is dit een heerlijk cadeau om te geven en om te krijgen.