4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 van 5 sterren (op basis van 11 reviews)
Uitstekend64%
Heel goed27%
Gemiddeld9%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Zelf ijs maken (zonder ijsmachine)

Zelf ijs maken (zonder ijsmachine)

Misschien herken je het wel; je hebt ontzettend veel zin in een lekker verkoelend ijsje. Alleen je ziet het niet zitten om helemaal op pad te gaan voor een klein bolletje. Had je maar een ijssalon in je eigen huis. In deze blog vertellen wij hoe je jouw eigen ijs kan maken zonder een ijsmachine te gebruiken.

zelf ijs maken

Ingrediënten 

Benodigdheden

Zo maak je ijs

  1. Weeg de ingrediënten af en doe het in een maatbeker of kom.
  2. Mix met de staafmixer de ingrediënten langzaam samen om een gladde crème te krijgen. 
  3. Vries het ijsmengsel 12 uur in, om vervolgens met de blender het te gaan mixen. Dit gerecht is zonder ijsmachine. Wanneer je een ijsmachine gebruikt wordt het zachter en romiger, omdat de machine het langzaam mengt waardoor er meer lucht bij komt. 
  4. Wanneer de ijsmengsel helemaal bevroren is haal je het uit de vriezer. Doe de ijsmengsel in de mixer en hak het op maximaal niveau.
  5. Jouw eigen ijs is nu helemaal af!

Liever een andere smaak?

Natuurlijk zijn er veel meer verschillende smaken. Ga bijvoorbeeld voor lekker sorbetijs met vers fruit of een zoet chocolade ijsje. Het blijft nog steeds erg simpel om te maken. Voeg de ingrediënten toe wat jij lekker vindt om een ander smaakje te krijgen. Melk, slagroom, suiker en eierdooiers zijn de basis voor elk ijsrecept. 

Vind jij dit proces te lang duren? Maak dan bijvoorbeeld een lekkere ijskoffie voor thuis of kantoor of ga eens voor een heerlijke, verkoelende en ook nog eens gezonde smoothie.

zelf ijs maken