4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 van 5 sterren (op basis van 11 reviews)
Uitstekend64%
Heel goed27%
Gemiddeld9%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Pompoensoep maken

Pompoensoep maken

Nu de herfst volop bezig is, en het weer buiten verre van ideaal is, krijgen we allemaal weer trek in heerlijke, warme soepen. De echte herfsttopper is natuurlijk pompoensoep, want pompoen is onlosmakelijk verbonden met de herfst. Dit recept voor pompoensoep is vegetarisch (ook vegan mogelijk) en eenvoudig en snel te maken. Het is overigens ook een makkelijk basisrecept: je kunt er dus zelf nog voor kiezen om nog volop te variëren met ingrediënten.

pompoensoep-recept

4 personen, bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Hoe maak je de pompoensoep?

Begin met het schillen van de pompoen, verwijder de pompoenzaadjes en snijd de pompoen in grove stukken. Schil de aardappel en snijd deze ook in grove stukken. Snipper daarna de uien en knoflook.

Verhit wat olijfolie in de pan, waarna je de ui en knoflook even aan kunt fruiten. Voeg vervolgens de kurkuma en het komijnpoeder toe aan de pan. Laat dit even staan. Voeg dan de pompoen en de aardappel toe. Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Je kunt het voor 15 a 20 minuten zachtjes laten koken, totdat alle groenten zacht zijn.

Zodra je het geheel hebt laten koken, kun je de staafmixer erbij pakken. Pureer het geheel glad en breng het vervolgens op smaak met peper, zout en een scheut kookroom. Garneer de soep met wat rozemarijn en pompoenpitten en klaar is je soep! Geniet ervan.

Nog meer herfstsmaken

Heb je de soep op en wil je graag in de herfstsferen blijven qua eten? Probeer dan ook eens deze gezonde herfst lunchgerechten, zoals hartige herfst taartjes met bladerdeeg en paddenstoelen of wortel. Heb je trek gekregen van dit heerlijke recept, maar heb je niet zoveel tijd om zelf in de keuken te gaan staan? Laat dan eens broodjes, salades, ontbijt of fruit(boxen) aan huis bezorgen. Eet smakelijk!

pompoensoep-recept