4.7
Rated 4.7 out of 5
4.7 van 5 sterren (op basis van 19 reviews)
Uitstekend74%
Heel goed21%
Gemiddeld5%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Gezonde herfst lunch

Gezonde herfst lunch

Helaas moeten we eraan geloven dat het warme weer voorbij is. De bladeren vallen van de bomen en de blauwe lucht verandert in een lucht vol met grijze wolken. Inderdaad, de herfst komt er weer aan. Hierdoor ga je minder snel naar buiten en kies je sneller voor film en een ongezonde hap. Bekijk daarom deze ideeën voor een gezonde herfst lunch.

Herfstlunch

Herfstsoepen

Lekkere warme soep in de middag bevalt wel met het koude weer. Als je helemaal in de herfst stemming wil komen is pompoensoep het ideale gerecht. Het leuke aan pompoensoep is dat het super simpel en makkelijk is om te maken, daarnaast is het natuurlijk enorm lekker. Naast pompoen is zoete aardappel ook een ingrediënt voor een herfstgerecht. Ook zoete aardappel kan je verwerken in een heerlijke soep. Een aanrader is om bij jouw zoete aardappelsoep pastinaak toe te voegen. Pastinaak zorgt namelijk voor lekkere twist in de soep. Naast pompoen en zoete aardappel kom je uit bij wortel voor een lekkere herfstsoep. Voeg bij je wortelsoep wat gember toe aan het recept. Dit maakt het iets spannender en geeft het een nog groter herfstgevoel.

Hartige herfsttaartjes

In de herfst is het bos letterlijk een bosrijke plek voor ingrediënten voor een hartige taart. Denk bijvoorbeeld aan de paddenstoelen. Een hartige paddenstoelentaart is redelijk machtig. De bodem van een harde taart is meestal van bladerdeeg. In bladerdeeg zitten veel koolhydraten en weinig vezels. Om de hartige taart gezonder te maken kan je amandelmeel en kokosmeel gebruiken. Je kan dit recept maken met rundergehakt. Wil je liever de vegetarische manier? Dan is dat geen probleem, want zonder gehakt blijft het verrukkelijk. Je kan in plaats van paddenstoelen ook wortel als ingrediënt gebruiken. Doe er wat peper en zout, eieren, kaas, tijm, bieslook en gemalen koriander bij, en je hebt een heerlijke herfsttaart. Bekijk ook eens dit recept voor een mini lunch quiche met kip en prei.

Granola met herfst ingrediënten

Granola wordt vaak gegeten in de ochtend, maar het is ook een heerlijke lunch. Zeker als je het combineert met een echte herfstgroente. Pompoen is de meest bekende herfstgroente. Daarom is dit de perfecte combinatie voor een lekkere gezonde herfstlunch. De granola kun je lekker herfstig maken door lekkere speculaas- en koekkruiden toe te voegen. De welbekende Amerikaanse benaming voor die poeder is pumpkin spice. Al verschilt de samenstelling van kruidenmengsel wel vaak. Soms zit er namelijk gemberpoeder en steranijs in verwerkt, maar vooral heel veel kaneel. Serveer de granola met yoghurt of fruit voor het complete plaatje.

Linzen-champignons salade met feta

Meestal denk je aan een lekkere frisse salade in de zomer, maar ook in de herfst is het een heerlijke lunch. Om het wel in de herfststemming te maken gebruik je lekkere herfst groentes. Champignons schreeuwen natuurlijk herfst. Champignons kan je goed kruiden, zoals in deze linzen-champignons salade met feta en tomaat. De champignons zijn een heerlijke combinatie met de linzen, vooral als je er zoete tomaatjes aan toevoegt.Om het hele plaatje compleet te maken gebruik je de olie-citroen dressing. In de salade zitten veel eiwitten. Dat komt door de linzen, champignons en feta. Hierdoor vult het goed als lunch.

Porridge met gebakken peer en walnoot

Net als het granola wordt ook porridge vaak gegeten als ontbijt, maar het is een ook een goede lunch. Vooral met het koudere weer is het lekker om een warme lunch te nemen. Gebakken peer, walnoten en kaneel is een heerlijke combinatie. De walnoten zorgen voor veel ijzer in het lichaam van de mens. Daarnaast bevatten walnoten vitamine E en vitamine B1.

Herfstig en gezond

Als het kouder wordt, krijgen we allemaal meer zin in comfort food. De kunst is om het wel gezond te houden, want anders moet je wel heel hard werken om de winterkilo’s er weer af te krijgen. Als je deze gezonde lunch tips in gedachte houdt, ben je al lekker op weg. Nog meer gezonde tips? Lees dan ook over gezonde peanut bars met pure chocolade.