4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 van 5 sterren (op basis van 11 reviews)
Uitstekend64%
Heel goed27%
Gemiddeld9%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Gezonde peanutbars met pure chocolade

Gezonde peanutbars met pure chocolade

Deze gezonde peanutbars met pure chocolade zijn heerlijk als ontbijt, lunch of (gezond) tussendoortje. Nu zal je waarschijnlijk denken: ´chocola is toch juist niet gezond?´, maar niets blijkt minder waar. Pure chocola is namelijk wel gezond, mede doordat het boordevol antioxidanten zit en zeer rijk aan mineralen is. Je maakt de bars met slechts zes ingrediënten en je hebt ook geen oven nodig. Dat klinkt goed, toch? Op naar de keuken!

chocolade bars

6 repen, bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

✓20 pitloze dadels
✓7 eetlepels ongezouten pinda’s
✓1 eetlepel kokosolie

✓1 eetlepel pindakaas

✓1 vanillestokje

✓90 g pure chocolade
✓50 ml water

Wat heb je nodig?

✓kommetje
✓keukenmachine
✓bakpapier

✓bakje

Hoe maak je gezonde peanutbars met pure chocolade?

Laat de dadels zo’n 10 minuten in een kommetje met heet water wellen. Gooi 6 eetlepels pinda´s, de kokosolie en 12 dadels in de keukenmachine en maal dit alles tot er een kleverig geheel ontstaat.

Schep het geheel in een met bakpapier bekleed bakje (ongeveer 20 x 10 cm) en druk dit geheel aan met de bolle kant van een lepel. Zet het geheel daarna 10 minuten in de vriezer.

Maal de overgebleven dadels samen met de pindakaas, het merg uit het vanillestokje en 50 milliliter water. Blijf dit malen tot een gladde puree ontstaat. Blijft het mengsel (te) dik? Voeg dan nog wat extra water toe.

Haal het bakje uit de vriezer en voeg de puree toe. Zet het geheel weer 10 minuten in de vriezer. Ondertussen kun je starten met het smelten van de chocolade, doe dit au-bain-marie. Wanneer de chocolade is gesmolten, haal je het bakje opnieuw uit de vriezer en voeg je de chocolade hieraan toe. Hak hierna de overgebleven pinda´s grof en strooi de pinda´s over de chocolade heen. Vervolgens kun je het bakje zo’n 15 minuten in de vriezer laten opstijven. Na 15 a 20 minuten kun je de plak uit het bakje halen en kun je het in 6 stukken snijden. En dan zijn je peanutbars klaar! Nu kun je verantwoord genieten. Wist je trouwens dat de peanutbars éxtra lekker zijn in combinatie met wat blauwe bessen, om het nog gezonder te maken?

Lekker, snel ontbijt

Bevalt dit recept? Probeer dan ook eens deze bananen pannenkoeken: gezond en snel te maken! Heb je trek gekregen van dit heerlijke recept, maar heb je niet zoveel tijd en zin om zelf ontbijt te maken? Laat dan eens een heerlijk ontbijt bezorgen. Laat je verwennen door een mix van lekkere verse broodjes en verschillende soorten beleg. Eet smakelijk!

pure chocolade