4.6
Rated 4.6 out of 5
4.6 van 5 sterren (op basis van 8 reviews)
Uitstekend75%
Heel goed13%
Gemiddeld12%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

5x Tips om een Moederdag ontbijt te maken

5x Tips om een Moederdag ontbijt te maken

De uitstekende dag om je moeder in het zonnetje te zetten. En zoals iedereen wel weet, gaat liefde vaak door de maag. Wat is dan het beste Moederdag cadeau voor 2022? Dat is heel eenvoudig, een uitgebreid Moederdag ontbijt. Met liefde gemaakt en gezellig om samen van te genieten. Wij gaan je helpen met de nodige inspiratie om er een onvergetelijke ochtend van te maken. Lees de blog voor 5x tips om een Moederdag ontbijt te maken. Zo ben je helemaal klaargestoomd om je moeder te verrassen.

moederdag ontbijt met bloemen

Maak een vers Moederdag ontbijt

Bijna iedereen eet elke ochtend een ontbijt. En het liefst een ontbijt dat vers is gemaakt. Zorg op Moederdag er dus voor dat je wekker op tijd staat, zodat je genoeg tijd hebt om het ontbijt voor te kunnen bereiden. Daarnaast zijn bijvoorbeeld afbakbroodjes het lekkerst als ze vers uit de oven komen. Het water loopt je al in de mond bij de geur van heerlijke ovenverse broodjes in combinatie met pure en verse producten als beleg. Het is erg belangrijk dat je nadenkt over de volgorde waarin je de gerechten bereidt. Idealiter bestaat een uitgebreid ontbijt uit een afwisseling tussen warme en koude gerechten. Denk bijvoorbeeld aan: fruitsalade, belegde broodjes en eiergerechten. Warme gerechten wil je ook warm opeten, begin dus met de bereiding van de koude gerechten en daarna met de warme hapjes. Zo voorkom je dat warme gerechten koud bij je moeder aankomen.

Moederdag ontbijt

Zorg voor voldoende afwisseling

Vaak ken je je moeder door en door en weet je dus ook waar ze blij van wordt. Is dat een gezond of een cheat ontbijtje? Of juist de afwisseling tussen gezond en verschillende lekkernijen. Vaak zijn speciale ontbijtjes succesvol en geven ze het luxe gevoel wanneer er genoeg afwisseling en voldoende keuze is. Zorg daarom dat je moeder kan genieten van verschillende gerechtjes en mogelijkheden. Let wel op, niemand heeft oneindig trek. Maak daarom kleinere porties dan je gewend bent. Zo kunnen jullie lekker van alle gerechtjes proeven en heb je geen last van voedselverspilling. Probeer niet te veel te willen en maak een goede selectie van hartig en zoet beleg. Kies voor verschillende broodjes en houd rekening met niet meer dan twee broodjes per persoon. Daarnaast kan je ook nog een lekker ‘’toetje’’ toevoegen zoals een taartje of yoghurt met zoete toppings.

moederdag ontbijt op bed

Maak het Moederdag ontbijt bijzonder

Het is maar één keer per jaar Moederdag. Laat je moeder zich op deze dag extra speciaal voelen door een leuk of lekker extraatje toe te voegen aan het ontbijt. Het blijft een speciaal moment wanneer je Prosecco toevoegt als drankje bij het ontbijt. Zorg voor mooie (Champagne)glazen en neem het er van. Drink je liever geen alcohol zo vroeg in de ochtend? Kies dan voor een alcoholvrije champagne of verse jus d’orange in een champagneglas. Schenk de bubbels in de prachtige glazen en je moeder voelt zich ongetwijfeld super speciaal.

Hoe serveer je het ontbijt?

Een goede klassieker mag je best herhalen. Geef bloemen, want daar wordt elke vrouw blij van. Het is niet alleen een toevoeging aan de aankleding van de tafel, maar bloemen fleuren ook de rest van de week nog het huis op. Zo kan je moeder extra lang terugdenken aan de mooie herinneringen van haar heerlijke Moederdag ontbijt. Naast bloemen als aankleding heb je nog meer verschillende opties om het ontbijt leuk te serveren. De eerste optie is om het ontbijt te serveren aan tafel. Kies je voor een ontbijt aan tafel? Dan is het extra leuk als je de tafel ook in feestelijke stijl aankleedt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mooi tafellaken en toffe servetten. Wil je helemaal uitpakken? Naast aankleding van de tafel kan je ook nog ballonnen of andere versiering toevoegen. Laat je je moeder een keertje uitslapen, kies dan voor een ontbijtje op bed. Pak het allermooiste dienblad uit de kast en maak de borden mooi op. Maak het af met een mooi bloemetje en leg die bij het ontbijt op het dienblad. Tevens kan je de versiering meenemen naar de slaapkamer om het alsnog ter plekke te versieren. 

5x tips om een moederdag ontbijt te maken

Maak het af met een Moederdag cadeau

Een uitgebreid ontbijt met bloemen en versiering is natuurlijk al een cadeau op zich. Wil je nou buiten een uitgebreid ontbijt nog iets toevoegen? Dat kan met een leuk Moederdag cadeau. Hoe kies je het perfecte cadeau voor je moeder? Probeer te denken zoals je moeder zou denken en kies een cadeau waar je moeder op zit te wachten. Iets wat je moeder leuk, lekker of mooi vindt. Tevens hoeft dit niet altijd een materieel cadeau te zijn en kan je natuurlijk ook kiezen voor een activiteit. Samen iets ondernemen is niet alleen een origineel cadeau, maar zo hebben jullie meteen een afspraak om samen tijd door te brengen. Houden jullie beide van hapjes en thee? Dan is een High Tea misschien een leuke activiteit om samen met je moeder te reserveren. Lekker veel tijd om bij te kletsen en te genieten. Ben je meer van wijn of bier? Je kan natuurlijk ook kiezen voor een High Wine of een High Beer op locatie.

bloemen cadeau

Moederdag ontbijt bestellen

Vind jij het een fantastisch idee om je moeder te verassen met een Moederdag ontbijt? En ben je zelf niet zo van het vroeg opstaan? Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, gelukkig bestaan daar oplossingen voor. Je kan namelijk eenvoudig een heerlijk Moederdag ontbijt bestellen en laten bezorgen. Bestel online een uitsluitend ovenvers en uitgebreid ontbijt met lekkere broodjes, verschillend beleg en een heerlijk sapje. Het is zelfs mogelijk om bubbels toe te voegen. Dat wordt ongetwijfeld samen genieten van een fijne Moederdag.