Makkelijke verjaardagshapjes
Als je een feestje gaat geven, bijvoorbeeld als je jarig bent, dan wil je dat natuurlijk graag goed organiseren. Hierbij hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Daarbij heb je ook direct een keuze. Zelf je verjaardag hapjes maken, ze kant- en klaar kopen in de winkel of natuurlijk ergens anders je verjaardag gaan vieren. In dit artikel vertel ik je hoe je gemakkelijk zelf lekkere makkelijke verjaardagshapjes kan maken. Lees dus zeker verder.
Gevulde komkommerbootjes
Een gezond en smakelijk hapje van verse komkommer met roomkaas en verse kruiden.
Ingrediënten:
3 komkommers
300 g roomkaas
1-2 bossen verse kruiden (zoals bieslook of dille)
zout
versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 10
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommers in de lengte doormidden en verwijder de kern (met de zaden) met een lepel.
- Hak de verse kruiden grof en meng ze met de roomkaas.
- Breng de vulling op smaak met peper en zout.
- Vul de komkommers met het roomkaas mengsel.
- Snijd de gevulde komkommer in stukken van ongeveer 5 cm lang en serveer die op een schaal.
Spiesjes caprese
Een borrelhapje met de klassieke Italiaanse combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum – op een spiesje.
Ingrediënten:
30 cherry tomaatjes
30 mini mozzarella bolletjes
1 bos verse basilicum
6 el olijfolie
5 el groene pesto
30 cocktailprikkers of tapasprikkers
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 10
Bereidingswijze:
- Giet de mozzarella bolletjes af.
- Meng de pesto en 3 el olijfolie goed met elkaar. Laat de mozzarella hierin ongeveer een kwartier marineren.
- Prik op elk spiesje een cherry tomaatje, een paar blaadjes basilicum en een mini mozzarella bolletje.
- Leg de spiesjes op een schaal en besprenkel ze met de rest van de olijfolie.
Minipizza’s van bladerdeeg
Verrukkelijke kleine pizzaatjes met alles erop en eraan.
Ingrediënten:
12 vellen bladerdeeg
1 verpakking tomatensaus of tomato frito
250 g geraspte kaas (elke soort)
1/2 salami of 200 gram ham in kleine plakjes
Italiaanse kruiden (gedroogd)
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 10
Bereidingswijze:
- Steek met een omgekeerd glas rondjes uit het bladerdeeg.
- Bestrijk de deegrondjes met een dun laagje tomatensaus.
- Beleg het deeg met kaas en salami of ham, en bestrooi het met Italiaanse kruiden.
- Bak de pizzaatjes 0-12 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Wrap rolletjes met zalm en roomkaas
Heel populaire rolletjes met kaas en vis. Luxe, boordevol umami en toch makkelijk te maken.
Ingrediënten:
4 middelgrote wraps
200 g gerookte zalm
125 g kruiden roomkaas
100 g rucola of andere sla
2 el pijnboompitten
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten koeltijd
Aantal personen: 10
Bereidingswijze:
- Besmeer de wraps met roomkaas.
- Verdeel de plakjes gerookte zalm en een handje rucola over de wraps. Bestrooi ze met de pijnboompitten.
- Rol de wraps strak op en wikkel ze in plasticfolie.
- Laat de wraps 30 minuten in de koelkast rusten. Snijd ze daarna in kleine rolletjes en serveer die op een schaal of bord.
Gevulde eieren
Deze hardgekookte eieren hebben een pittige smaak en worden daarom ook wel ‘deviled eggs’ genoemd.
Ingrediënten:
10 eieren
1 tube mayonaise
5 el mosterd
3 el paprikapoeder
50 g verse bieslook
1 el cayennepoeder (optioneel)
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 10
Bereidingswijze:
- Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Laat de eieren dan even afkoelen.
- Snijd de eieren doormidden en verwijder de dooiers. Meng deze in een kom met mayonaise, mosterd, paprikapoeder en eventueel de cayennepeper.
- Vul de eiwitten met een lepel met het dooier mengsel. Leg ze op een schaal, garneer ze fijngesneden bieslook en serveer ze.
Mini gehaktballetjes
Hartige, klassieke gehaktballetjes voor borreltijd. Een favoriet bij de vleesliefhebber en behoort zeker tot een van de makkelijke verjaardagshapjes.
Ingrediënten:
500 g rundergehakt
6 el paneermeel
1 ei
3 el knoflookpoeder
6 el gedroogde peterselie
zout en peper naar smaak
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 10
Bereidingswijze:
- Meng het gehakt in een kom met het ei, paneermeel, knoflook, peterselie, zout en peper.
- Draai kleine balletjes van het gehakt.
- Bak de gehaktballetjes in de pan tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Serveer ze eventueel met mosterd of curry.
Hartige bladerdeeg stengels
De bekende bladerdeeg stengels zijn nog veel lekkerder als je ze zelf maakt met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten:
4 plakken bladerdeeg
150 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el paprikapoeder
1 ei (om te bestrijken)
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 10
Bereidingswijze:
- Snijd het bladerdeeg in lange stroken van ongeveer 2 cm breed.
- Bestrijk het deeg met ei, en bestrooi het met Parmezaanse kaas en paprikapoeder.
- Leg de stroken op een bakplaat met bakpapier. Draai ze met je vingers, zodat er een ‘twist’ in komt.
- Bak de stengels 10 minuten in de oven op 200°C tot ze goudbruin zijn.
Bruschetta met tomaat en basilicum
Elegante Italiaanse broodjes boordevol smaak. Gebruik verse, goed rijpe tomaten voor deze bruschetta.
Ingrediënten:
1 wit stokbrood
3 rijpe tomaat
1 bos verse basilicum
3 tenen knoflook (geperst)
3 el olijfolie
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 10
Bereidingswijze:
- Snijd het stokbrood in dunne plakjes en rooster deze licht in een koekenpan of oven.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng die met fijngesneden basilicumblaadjes, de geperste knoflook en de olijfolie.
- Beleg de broodjes met het tomatenmengsel.
- Serveer de bruschetta op een bord.
Iets anders dan makkelijke verjaardagshapjes en liever er op uit gaan?
Als je geen zin hebt om zelf makkelijke verjaardagshapjes te gaan maken voor je verjaardag, dan kan dat natuurlijk ook. Gelukkig zijn er ook nog veel andere mogelijkheden. Denk aan het bestellen van hapjes. Op Hightea.nl vind je hele leuke cafe’s en restaurantjes waar je ook heerlijk kunt borrelen voor je verjaardag.