Deze broodjes eten we het liefst

Deze broodjes eten we het liefst

Nederlanders zijn gek op brood. We ontbijten met een boterham, we smeren een boterham op werk en we nemen ze mee voor onderweg. Daarnaast bestellen we in een restaurant of op het terras ook graag een broodje voor de lunch. Lekker en makkelijk toch? Ben jij benieuwd welke broodjes Nederlanders het liefste eten? Lees dan verder.

Waarom zoveel brood?

Nederlanders zijn onwijs praktisch ingesteld. Druk, druk, druk, dus tussendoor even een broodje. Dit kan dus zijn voor het ontbijt of als lunch. ‘s Ochtends smeren we onze broodjes en die nemen we mee in onze broodtrommel naar werk of school. Voor ons heel normaal, maar dit doen ze echt niet over heel de wereld. In veel landen eten ze zelfs warm tussen de middag. Gewoon een bammetje is prima voor ons. Dus vooral omdat het praktisch is: snel om te maken, makkelijk om mee te nemen en gemakkelijk om zo uit je hand te eten. Daarnaast vinden we brood ook gewoon lekker. Je kunt er tenslotte van alles op doen, waardoor het niet saai hoeft te zijn. Tot slot is een goed argument dat brood een basisproduct is. Brood bevat veel basisvoedingsmiddelen zoals koolhydraten, vezels, ijzer, eiwitten, calcium, vitamine B en mineralen. Eet jij een lekker broodje? Dan krijg je dus gelijk veel goede voedingsmiddelen binnen.

Wat smeren we graag op ons brood?

Voor thuis, onderweg, op werk of voor op school; we smeren broodjes en nemen ze mee. Maar hoe beleggen wij het liefst ons brood? In Nederland zijn vooral kaas, hagelslag en pindakaas erg populair. Pindakaas en hagelslag zijn erg makkelijk, omdat elke gemiddelde Nederlander wel een potje en pakje ervan heeft staan. Het blijft lang goed en we vinden het lekker. Daarnaast is kaas heel populair, wat ook wel logisch is voor ons landje. We hebben zoveel lekkere kaas. Maak er een tosti van of eet het gewoon op je boterham.  

Welke broodjes bestellen we vaak? 

Bestel jij wel eens een broodje voor thuis of op werk? Velen laten broodjes bezorgen omdat ze trek hebben in een lekker broodje of omdat ze ‘s ochtends geen tijd hadden om ontbijt te maken. De populairste broodjes uit ons assortiment zijn: broodje zalm, broodje carpaccio en broodje gezond. Wat is jouw favoriet? Misschien ook wel leuk om eens iets anders te eten op werk dan een broodje pindakaas. Eet jij toch iets anders? Bekijk dan alle broodjes en kies er zelf eentje uit. Lekker én gemakkelijk.

populaire broodjes