3x gezonde lunch broodjes

3x gezonde lunch broodjes

Trek in een gezonde én lekkere lunch? Dan zijn er talloze mogelijkheden. Een broodje is altijd lekker en makkelijk. Daarnaast vult brood ook nog eens goed. Het juiste broodje met gezond beleg is een hele goede keuze. Wij hebben een paar gezonde lunch broodjes voor jou op een rijtje gezet.

gezonde broodjes

Wat voor brood kies je?

Er zijn zoveel verschillende soorten brood: wit, bruin, volkoren, spelt, maïs, tarwe en nog veel meer. Je kunt het beste kiezen voor speltbrood, volkorenbrood of tarwebrood. In spelt, tarwe en volkoren zitten ongeveer evenveel koolhydraten, eiwitten, mineralen, vitamines en vezels. Kortom: ze zijn even gezond. In andere broodsoorten zitten een stuk minder gezonde stoffen. Maar kies af en toe ook gewoon lekker waar je trek in hebt!

Broodbeleg

Het beleg wat je op je brood smeert is misschien nog wel belangrijker dan het brood wat je kiest. Je moet ook in gedachte houden wat je doel is: afvallen, gezond bezig zijn of gewoon lekker (en een beetje gezond) eten. Als je doel is om af te vallen is het slim om voor beleg te gaan met weinig calorieën. Als je een gezonde keuze wil maken kun je gaan voor gezonde vetten, eiwitten en veel vitamines. 

Cottage cheese

Cottage cheese is altijd een goed idee! Gezond en laag in calorieën. Er zitten namelijk maar 100 calorieën in per 100 gram, terwijl dit bij eiersalade ongeveer drie keer zoveel is. In cottage cheese, ook wel huttenkaas genoemd, zitten veel eiwitten. Eiwitten zijn erg belangrijk, omdat je er veel energie uithaalt. Smeer de cottage cheese op jouw broodje en beleg dit kan met groente naar wens. Dit kan van alles zijn: tomaatjes, plakjes komkommer, paprika of gegrilde groente. Maar ook aardbeien, sla, rucola en walnoten zijn erg lekker erop. Doe er nog wat peper en zout overheen en je hebt een heerlijk broodje. 

Gegrilde kip

Kip is gezond. Dat hoor je heel vaak. Maar waarom is dat zo? En waarom eten al die sport types zo veel kip? Dat komt omdat er weinig vet in kip zit en veel eiwitten. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren kunnen herstellen. Daarnaast zorgen eiwitten er ook voor dat je lang verzadigd blijft. Je krijgt dus niet snel weer honger na een portie kip. En dan hebben we het nog niet eens over al die vitamines die erin zitten. Kortom: kip op je brood is een goed idee. Dat hoeft niet elke dag natuurlijk, maar voor af en toe is het zeker wel goed. Je kunt dan kiezen voor kipfilet of gegrilde kip. Het is het makkelijkste om voorgegaarde kip te gebruiken om in plakjes op je brood te doen. Dit kun je ook bovenop een laagje cottage cheese doen met wat groente er bovenop. Erg lekker en gezond! Geen zin om zelf een broodje kip te maken? Dan kun je ook een broodje kip bestellen

Broodje ei

Gekookt ei, roerei, omelet, spiegelei of wat jij ook met je eitje wil doen. Er is altijd wel een lekker broodje ei te verzinnen. Je kunt hier groente aan toevoegen of iets eronder smeren. Maak het gewoon lekker naar eigen smaak. Eieren zijn gezond en vullen goed, dus een eitje is ook zeker een goed idee. Wil je een keer liever geen brood? Dan kun je ook gewoon een lekker ei koken of bakken met wat sla; makkelijk en heerlijk. Geen zin om zelf de keuken in te gaan? Bestel dan een broodje ei of een broodje eiersalade

gezonde broodjes